^_^v

fredag 22 juli 2011

Wulsthaube


En Wulsthaube är ett stycke huvudduk med en slags utbuktning på huvudet. "Wulst" kan man säga är det tyska ordet för just "utbuktning". Förmodligen satte man upp sitt hår i flätor för att få denna form men man behövde nog också extra uppbyggnad med lösflätor och annat för att få utbuktningen extra stor.
På grund av brist på hår att fläta (om jag så hade haft hade jag ändå inte orkat göra en pampig frisyr som jag sedan ändå måste gömma) så stoppade jag en korv i stället!

Sedan syddes denna fast på ett rektangulärt stycke!Voila! En Wulsthaube! Denna kompletteras sedan med en Steuchlein, (eller snarare så tror jag hela huvudbonaden med ett samlingsnamn heter Steuchlein) som är en simpel huvudduk i ett finare material som man täcker över Wulsthauben med.
English: A Wulsthaube is a piece of headcloth with a kind of bulge on the head. You can say that "Wulst" is the german word for "bulge". Probably you put up your hair in braids to get this shape but you still needed extra padding of loose braids and other to get the bulge extra big.
Because of lack of long hair to braid (and if I had I'm to lazy to make a grand hairdo just because to cover it) so I stuffed a sausage instead!
Then it was sown on to a rectangular piece.
Voila! A Wulsthaube! This is complet with a Steuchlein, (or I rather think that's the name of the whole headpiece toghether) that is a simple headcloth in a finer material witch you cover your Wulsthaube with.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hurra för töntiga huvudbonader, jag planerar för en hatt med fjädrar att balansera lite snett på min wulst :)

Anonym sa...

precis lagom stor ja :) Jag fyndade billiga strutsfjädrar på ebay för någon månad sedan, fast jag har inte sett som live för de hamnade ju såklart i Långed, men Stinan ska skicka upp dom till mig och jag hoppas att de passar färgmässigt med klänningen, jag har både svarta och blå och det är den blåa som man aldrig vet hur den matchar med tyget.

Mutemouia sa...

Amazing! It's beautiful !

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails